Contacto y sugerencias

Una tardor plena d'activitats als mercats municipals

, por

Publicat el 18/09/2014

Els mercats de la Llibertat, la Guineueta, Provençals, Hostafrancs, la Barceloneta, el Carmel, la Vall d'Hebron, Felip II, Sants i Encants Barcelona tenen l'agenda plena de festes, aniversaris, inauguracions i nits de tapes, algunes de les quals formen part del programa d'actes de les Festes de la Mercè.

Entre el 20 i el 27 de setembre 10 mercats barcelonins han preparat diverses propostes festives i gastronòmiques, algunes de les quals com les nits de tapes de la Guineueta, Provençals, Hostafrancs, el Carmel, la Barceloneta i Felip II, incloses dins de les Festes de la Mercè 2014.

Comerç amb Llibertat

La setmana arrenca dissabte 20 amb Comerç amb Llibertat, una festa a la plaça de Gal·la Placídia per incentivar el comerç de la zona organitzada per les associacions de comerciants del Mercat de la Llibertat i del Portal de la Llibertat de Gràcia que ha programat degustació de productes, activitats infantils, exhibicions i classes de dansa i música en viu des de les 11 fins a les 24 h.

En el marc de la festa, el mercat de la Llibertat oferirà degustacions de productes en una jornada on els més petits podran disfrutar d'inflables, hi haurà tallers de robòtica, cuina, treballs manuals i animació amb Ludosfera (12-13.15 h), classes de salsa amb l'escola de balls de saló Vicenç Torremadé i Glòria Sanz (18 h), exhibicions de Zumba i funky amb Princess BCN (19 h), exhibició i classe oberta de ball amb Swing Maniacs i Maniacs Band (20 h) i l'actuació d'AsiQuè Band, que tancarà les activitats de les 23 a les 24 h.

Nits de Tapes per la Mercè

El mateix dia 20 els mercats de la Guineueta, Provençals i Hostafrancs s'estrenen en l'organització d'una Nit de Tapes que, a més, està inclosa dins dels actes de la Mercè. Provençals començarà a les 19 h, mentre que Hostafrancs i la Guineueta ho faran una hora més tard, però aquest últim mercat ha preparat també tot un seguit d'activitats gratuïtes com ara ball en línia i country, ball de saló, havaneres, teatre...

No són els únics mercats que celebren nits de tapes coincidint amb la festa Major de la ciutat de Barcelona. El del Carmel farà la seva, també per primer cop, el pròxim dia 23 (de 20 a 24 h ) mentre que els de Felip II -que també s'estrena en les nits de tapes- i el de la Barceloneta -que repeteix després de l'experiència de la primavera passada- les celebraran el pròxim dia 27 (de 20 a 24 h).

I no deixem encara la Mercè ni la Barceloneta perquè el dia 23, a les 11.30 hores, els clients d'aquest mercat tindran ocasió d'escoltar l'actuació espontània del Cor Hammerfest Mandssangforening, un cor masculí noruec, país en el qual hi ha molta tradició d'aquesta modalitat musical, que ha actuat en diversos escenaris mundials. La cita és al vestíbul del mercat.

1r any d'Espai Cuina'm

El pròxim dia carregat d'activitats és el dissabte 27 de setembre, en què dos espais, els Encants Barcelona i l'Espai Cuina'm del mercat de la Vall d'Hebron celebren el primer aniversari mentre que el mercat de Sants fa la festa d'inauguració del seu mercat remodelat que es va haver d'ajornar la primavera passada.

Els 'foodies' del barri Horta-Guinardó ja coneixen l'Espai Cuina'm. En el seu primer any de funcionament ja hi ha passat més de 400 persones i s'hi han fet una pila d'activitats, des de tallers infantils, fins a cuines del món, de literatura gastronòmica, de cuina tradicional, tast de vins... I per a la nova temporada tenen preparat un nou programa tant potent o més.

Per bufar la seva primera espelma compten amb un convidat d'excepció, el cuiner Carles Gaig, a qui nomenaran padrí d'honor en un acte que comptarà també amb un pastís d'aniversari, un taller d'estampació de davantals i la música de tabals, gralles i animació. Tot això de les 11 a les 13 hores.

Aniversari dels Encants Barcelona

També celebren el seu primer any en el nou recinte els comerciants dels Encants Barcelona-Fira de Bellcaire, que tenen el dissabte 27 (de les 9 a les 19 h) com a dia gran d'un ambiciós programa d'activitats entre les quals es compten exposicions d'Efectes Especials -acompanyades per uns tallers sobre làtex, silicona i maquillatge corporal els dies 22, 24 i 26 de setembre.

Així, han organitzat una exposició de cotxes americans Muscle Car i Chip Foose, una altra de cotxes elèctrics i una altra de motos Harley Davidson i concentracions de Seat 600 i 800. També hi haurà animació per als més petits i una tarda de música amb Al-Andalus i La Banda Puig, entre altres activitats que podeu consultar al web encantsbarcelona.somdemercat.cat

Gegants, castellers i música de blues per inaugurar el mercat de Sants

L'altra gran activitat del dissabte 27 va de la mà dels comerciants de Sants, que inauguren el mercat remodelat en el qual tornen a estar instal·lats des de la primavera passada amb una festa. Un matí intens que comptarà amb la participació dels gegants (9 h) i els castellers de Sants (10 h), actuacions corals (9.30 h), activitats infantils i música amb la Big Band i els combos de l'Escola de Blues de Sants (de les 11 a les 14 hores).

Otras notas de esta fuente
 

Ayúdanos a mejorar Presspeople con tus sugerencias y comentarios sobre el funcionamiento o el diseño de la web